Zlatans tid i Milan och övergången till Paris Saint-Germain

Om Zlatan Ibrahimović från Sverige - En fansite

Den 28 augusti så var det återigen dags för Zlatan att byta klubb då han återigen flyttar tillbaka till Italien och denna gång i klubben Milan. I kontraktet står det att Zlatan lånas ut till storklubben och att de har möjlighet att köpa ut honom i slutet av säsongen för 24 miljoner kronor. Ibrahimovics nya anfallskollegor är av den yttersta världsklassen då han får Ronaldinho, Alexander Pato och Filippo Inzaghi vi sin sida. Zlatan får ta över tröjnummer elva efter att Klaas-Jan Huntelaar lämnat klubben för att spela i Schalke.

Den 22 september i bortamatchen mot Lazio så gör Zlatan sitt första mål för Milan i en match som slutade oavgjort med 1-1. Milan gör en kansonsäsong i serie A och vinner till slut. I champions League går det inte lika bra då laget åker ut i åttondelsfinalen, Zlatan gör fyra mål sammanlagt. I Serie A så gör Zlatan sammanlagt 13 mål och blir återigen hyllad för sina insatser.

Sedan så kommer motgången, Zlatan får en skada i foten mot en match mot Malmö FF, han missar därmed ligans första fyra matcher. Milan gör sin sämsta inledning av säsongen på tio år. När Zlatan sedan återkommer efter skadan så börjar laget återigen att klättra i tabellen och många anser att det är Zlatans förtjänst att laget lyft sig. Under denna säsong gör han sitt 100: de mål i serie A, på den Italienska fotbollsgalan så utses Ibrahimovic till årets spelare i Italien och hyllas för sina insatser för Milan, han är också den ende som fått utnämningen hela tre gånger. Säsongen 2011/2012 så vinner Zlatan serie A skytteliga och blir den första fotbollsspelare någonsin att vinna titeln med två olika klubbar, han vann ju också med Inter under säsongen 08/09.

Sommaren 2012 var det dags igen Zlatan Ibrahimovic presenteras som Paris Saint-Germain nyförvärv. Och historien upprepar sig Paris Saint-Germain vinner franska liga för första gången på nästan tjugo år och Zlatan vinner skytteligan med sina imponerande 30 mål under säsongen. I Champions League så går det också hyfsat bra då laget tar sig till kvartsfinalen. I början av år 2013 så får Zlatan sitt favoritnummer tio då spelare Nene lämnar klubben. 2014 så vinner Paris Saint-Germain den franska supercupen och de vinner också den franska liga cupen 2013/2014. Zlatan hyllas för sina insatser och ses som lagets stora stjärna. Det har verkligen visat sig under åren att den klubben som Zlatan Ibrahimovic ansluter till också blir vinnare. Något han saknar är dock ett guld i Champions league och endast framtiden vet om den drömmen kommer att besannas. Zlatan har i flera intervjuer sagt att han gärna skulle vilja vinna den stora turneringen och att det är det som saknas i prishyllan innan den är fullständigt komplett.

Nyligen så hamnade Zlatan i blåsväder i den franska pressen då han kallade Frankrike för ett skitland. I pressen diskuterades det upprört över Zlatans totala respektlöshet.