Zlatans tid i Italienska klubben Inter

Om Zlatan Ibrahimović från Sverige - En fansite

Sensommaren 2006, den nionde augusti, så köptes Zlatan av den Italienska klubben Inter för hela 24,8 miljoner Euro vilket motsvarar cirka 230 miljoner svenska kronor. I sin seriedebut för klubben så gjorde Zlatan mål mot motståndarlaget Fiorentina, framgångarna fortsatte sedan under säsongen och Zlatan gjorde sammanlagt 15 mål och blev både Italiensk mästare också vann han skytteligan. Under Zlatans andra säsong hos Inter så gör han hela 17 mål och Inter vann återigen ligan. I Champions league så vann Inter sitt gruppspel men åkte sedan ut i åttondelsfinalen. Ibrahimovic låg då på delad förstaplats i skytteligan med sina fem mål. Efter en tid som skadad under vårsäsongen 2008 så gör Zlatan comeback i slutspelet mot Parma och lyckas då med bedriften att göra hela två mål som sedan gjorde att Inter vann hela ligan. Han blev sedan rejält prisad för sina insatser och kammade hem både titeln för årets mål, årets utländska spelare och årets spelare i serie A.

På hösten 2008 så kommer rapporter om att Zlatan Ibrahimovic har förlängt sitt kontrakt med Inter i hela fem år till år 2013. Enligt snack i kvällspressen så höjdes då hans årslön från 105 miljoner till 120 miljoner kronor vilket då gjorde honom till en av världens bäst betalda spelare. Zlatan är nu en av världens mest åtråvärda spelare och har stor respekt med sig på fotbollsplanen bland sina motståndare.

Zlatans tredje säsong i Inter blev också hans bästa säsong hittills med hela 25 mål och återigen ligans skyttekung. Skytteligan blev dock en riktig rysare då Marco Di Vaio och Diego Milito båda två gjort 24 mål och Zlatan hade inför sin sista match gjort 23 mål. Men som vanligt så har vår svenske fotbollsstjärna is i magen och lyckas i sin avslutningsmatch mot Atlanda göra två mål och på så sätt gå om sina konkurrenter och återigen vinna skytteligan. I Champions League så blev det återigen en besvikelse då Inter åkte ut i åttondelsfinalen mot Manchester United. Efter förlusten så var Zlatan besviken och gjorde flera uttalanden om att han gärna skulle kunna lämna Italien för spel i Spanska ligan och på så sätt ha större chans att vinna Europa turneringen. Dessa uttalanden blev början på många spekulationer i media om huruvida Zlatan var på väg att köpas över till något lag i Spanien och lämna Italienska Inter.

Zlatan spelad såklart också under den här tiden för svenska landslaget. I EM 2008 så spelade Ibrahimovic halvskadad då knäskadan han dragits med under vårsäsongen i Inter inte riktigt ville ge med sig. Men trots det så gör han mål i debutmatchen mot Grekland då Sverige vann med 1-0 och sedan så gör han mål mot Spanien, matchen som Sverige sedan förlorar. Sverige åker ur EM i gruppspelet. 2008 så fick Zlatan motta guldbollen för tredje gången och blir därmed den första fotbollsspelare som lyckats med den bedriften. I VM kvalet mot Portugal så får Zlatan bära lagkaptensbindeln för första gången eftersom Henke Larsson var skadad.