2009 börjar Zlatans tid i Barcelona

Om Zlatan Ibrahimović från Sverige - En fansite

När Inter åkte ut i åttondelsfinalen mot Manchester United så uttalade sig Zlatan i pressen att han kunde tänka sig att byta till en klubb i Spanien. Och så blev det, i Juli 2009 så inleddes förhandlingarna med den Spanska storklubben Barcelona. I slutet på Juli så genomfördes affären, Inter och Barcelona hade gjort upp i en överenskommelse om att Barcelona skulle få köpa Zlatan för 46 miljoner Euro och samtidigt släppa Samuel Eto’o till Inter. Ibrahimivic fick då tröjnummer nio i sin nya moderklubb.

Säsongen startade dock lite motigt för stjärnan då han hade dragit på sig en fraktur i den vänstra handen och tvingades till operation och missade då försäsongen i sitt nya hemlag. Zlatan gör sin första match i Barcelona mot Atletic Bilbao i slutet på augusti 2009, han bidrar till en assist i sin första match. Barcelona vann matchen med 3-0 och tog därmed hem vinsten i supercupfinalen. En vecka efter vinsten i supercupen så är det återigen dags för Barcelona och Zlatan att kamma hem en titelvinst då de kammade hem UEFA supercupen mot FC Sjachtar Donetsk, på alltså en dryg månad så har Zlatan redan kammat hem två stora titlar med sin nya moderklubb.

När seriepremiären startade den 31 augusti så gör Zlatan sitt först mål i klubben. I de efterföljande fyra matcherna så gör Zlatan ett mål per match och hyllas för sina insatser. I slutet av november samma år så avgjorde han den mycket omtalade El clasico och förde upp Barcelona till första platsen i serien La liga.Under hela höstsäsongen så gör Zlatan 11 mål och står för en mycket stark start i la liga. Under våren så går det dock sämre för Zlatan och målen blir allt glesare. Barcelona förlorar semi finalen i Champions League mot Zlatans förra hemmaklubb Inter. Inter vann för övrigt hela Champions League. Under denna tid så får Zlatan rejält med kritik från både pressen och publiken och rykten om ett klubbyte diskuteras ivrigt i tidningarna. Efter förlusten i semifinalen i Champions League så förlorar även Zlatan sin ordinarie plats i startelvan.

När höstsäsongen 2010 sätter i gång så medverkar Zlatan till att vinna Spanska supercupen då han sätter första målet mot motståndarlaget Sevilla. Matchen förlorades dock med 1-3 , i returmatchen så vinner Barcelona med 4-0 men under denna match får Zlatan sitta på bänken. Barcelona tog därmed hem segern i Spanska supercupen för andra gången under Zlatans tid i klubben och det blev den femte och sista titeln för Zlatan i klubben Barcelona. Då det åter var dags att byta klubb. Under sin tid i Barcelona så blev han både rejält hyllad men också var det den tid han fick utstå väldigt mycket kritik och missnöje för sina spelarinsatser. Det finns ingen tvekan om att alla alltid kräver att Zlatan Ibrahimovic alltid gör klanderfria spelarinsatser på toppnivå och inte accepterar någon prestation under den absoluta toppen.